Kempen lam

In de Kempen graast het Kempisch heideschaap. Al eeuwenlang is dit schaap verbonden met deze grensoverschrijdende streek die het zuidelijk zandgebied beslaat van Brabant, Limburg en het noorden van Belgiƫ. In het hier aanwezige heidelandschap ontwikkelde het schaap zich tot een van de beste grazers. Het leverde wol aan de industrie van Tilburg en Herentals (Belgiƫ) en maakte door de mest de kale akkers vruchtbaar. Midden vorige eeuw kwam een eind aan deze heidelandbouw. Door de toepassing van kunstmest werden schapen en herders overbodig. In 1967 kocht de Stichting het Kempisch Heideschaap de laatst overgebleven dieren van dit ras op. Daarmee voorkwam de stichting het uitsterven van dit unieke heideschaap.
 
Het culinaire Groene Woud lam.

Het Kempisch heideschaap lammert in de maanden januari - maart. De lammeren gaan vanaf maart, de natuurgraslanden in. De smaak van het lamsvlees profiteert van de ruimte en de tijd om op natuurlijke wijze te leven. Mals, zoals lamsvlees behoort te zijn en met een zachte kruidige smaak. De lammeren zijn kruisingen van het bekende vleesras Texelaar en  Kempische heideschapen.  we presenteren dit uitmuntende lamsvlees als Het Groene Woud Lam, een locaal product. Het voer komt uit Het Groene Woud en het vlees wordt in deze omgeving verwerkt. De productieketen wordt van het begin tot het eind gecontroleerd en gecertificeerd. Dat geeft u het vertrouwen dat het om echt Groene Woud Lam gaat.  
 
Wanneer en waar is Het Groene Woud Lam verkrijgbaar?
Het is een seizoensproduct. De eerste lammeren zijn al beschikbaar in mei. Maar het culinaire seizoen van  begint pas echt in augustus en loopt door tot december. Dit komt omdat de lammeren rustig in de vrije natuur opgroeien. 
Op dit moment bekijken we hoe we de vermarkting lokaal gaan organiseren.